Száraztészta gyártó tanfolyam
A tanfolyamról
A Száraztészta gyártó élelmiszeripari vállalkozások kisebb beruházási költséggel hozhatók létre, mint más élelmiszeripari vállalkozások, gyakran tojást termelő gazdaságok kiegészítő tevékenysége. Az utóbbi időszakban több vállalkozás hozott létre száraztészta üzemet, ahol az új technológiák megjelenésével szélesebb áruválaszték-ismeretre, képzettebb munkaerőre van szükség. E vállalkozásokban dolgozók szakmai, elméleti ismeretei és az általuk gyártott termékei lehetőséget biztosítanak arra, hogy a magyar emberek egészségesebb és magyar terméket fogyasszanak.
A Száraztészta gyártó felkészül a munkára és előkészíti a munkafolyamatokat. A száraztészta készítéséhez szükséges alap -, járulékos és segédanyagok tulajdonságainak, minőségi követelményeinek ismeretében és alkalmazva a receptúrákat és gyártástechnológiát, különböző száraztészta típusokat állít össze.
A feldolgozott tészta elkészítésénél használja a száraztészta készítés gépeit, berendezéseit. A szárítás előtt a tészta típusának megfelelően formáz. Szakszerűen szárít. A csomagolóanyagok típusainak ismeretében beállítja a csomagolási súlyokat, majd becsomagolja és termékcímkével látja el a száraztésztát. Az elkészült termékeket megfelelő körülmények között tárolja és raktározza. Betartja a higiéniai, élelmiszer-biztonsági és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat.
Engedélyszám: E-000526/2014/B045
SzPk szám: SzPk-00082-16-21 3 07 2 /1
# /- #száraztésztagyártótanfolyam #száraztésztagyártóképzés #száraztésztagyártótanfolyamról #száraztésztagyártóoktatás #száraztésztagyártóvizsga
A tanfolyam előnyei:
Követelmények
- Iskolai előképzettség: nyolcadik évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség
- Szakmai előképzettség: szakmai előképzettséghez nem kötött
- Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükséges, éspedig: 27/2000. (IX. 30.) EüM rendelet a munkaköri, szakmai, illetve személyi higiénés alkalmasság orvosi vizsgálatáról és véleményezéséről szóló 33/1998. (VI. 24.) NM rendelet módosításáról
- Előírt gyakorlati idő: nem szükséges
- Egyéb feltételek szükséges, és pedig az előírt iskolai végzettség hiányában sikeres bemeneti kompetenciamérés eredményeképpen is be lehet kapcsolódni a képzésbe.
Célközönség:
- A száraztészta gyártó képzés tanfolyamot ajánljuk:
- Mindenki számára, a száraztészta gyártó képzés tanúsítvány megszerzése egy igazán jó lehetőség